10.10.2013 Maailman mielenterveyspäivänä järjestetään Helsingissä Angstiparaati!

Tiedote 20.9.2013

”Vaatii rohkeutta avautua terveelle.”

Kukaan ei etukäteen usko sairastuvansa psyykkisesti.

Kuka tahansa meistä voi sairastua psyykkisesti, eikä se ole heikkous tai itse valittu asia. Asiasta ei tarvitse myöskään olla hiljaa, eikä sitä pidä hyssytellä. Mielenterveysongelmien kanssa, kuten myös mielenterveyskuntoutujan kanssa voi elää hyvää elämää.

10.10.2013 Maailman mielenterveyspäivänä järjestetään Helsingissä Angstiparaati. Päivän aikana on useita tapahtumia ja ne ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Angstiparaati herättelee ohikulkijoita julkisissa kulkuvälineissä kello 08, 12 ja 16. Kello 17 kukitamme yhdessä viimeisen kerran Aleksis Kiven patsaan ja marssimme sen jälkeen patsaalta Kansalaistorille kuuntelemaan kello 18 alkavaa konserttia, jossa esiintyvät mm. Pastori Paranoid, rap-artisti Adjektiivi ja Kassandrakuoro.

Ennen konserttia mm. Päivi Storgård lukee Kansalaistorilla otteita uudesta kirjastaan Keinulaudalla. Konsertin avaa Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.

Tervetuloa Angstiparaatin lehdistötilaisuuteen 26.9. kello 10 Lasipalatsin Kohtaamispaikkaan, 2. kerros, Ravintola Lasipalatsin sisäänkäynti. Haastateltavina on järjestäjiä ja esiintyjiä, joista kaikki tekevät mielenterveystyötä omalla tavallaan. ”Emme halua erottua joukosta, emmekä olla eriarvoisia. Jokaisella on oma polkunsa.”

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:

Pirita Tiusanen / 044 776 5411 / pirita.tiusanen@sosped.fi

http://www.kukunori.fi/angst.html

https://fi-fi.facebook.com/pages/Angstiparaati/138793796303240

 

Angstiparaatin järjestää: Alvi ry, ASPA Palvelut, Espoon Mielenterveysyhdistys, Helsingin Klubitalot ry, Lilinkotisäätiö, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Mielenterveyden Keskusliitto, Mielenterveysyhdistys Helmi, Niemikotisäätiö, Omaiset mielenterveystyön tukena, Oranssi ry, Stadin ammattiopisto, Sosped säätiö ja monet muut vapaaehtoiset.