Ketä kiinnostaa -fest 2013 Konttiaukiolla 17.-18.7.!

Intro: 

KESKIVIIKKONA 17.7.:

17:00 - 17:35 - ÖÖÖÖ
17:50 - 18:25 - Melmac
18:40 - 19:15 - Lauri Hyvärinen
19:30 - 20:05 - Fate Vs. Free Willy
20:30 - 21:00 - DWNSTRS

TORSTAINA 18.7.:

17:00 - 17:35 - Gloss Varnish
17:50 - 18:25 - Patrik Pakokauhu
18:40 - 19:15 - Kansakunnan ylpeys
19:30 - 20:05 - Lariam
20:30 - 21:00 - Satama

https://www.facebook.com/events/436375476478557/

Ketä Kiinnostaa-fest 2013 järjestetään jo toista kertaa Rypisteltyjen levyjen, Errorkrautin ja Oranssi Ry:n yhteistyönä Kalasataman konttiaukiolla ke-to 17-18.7. Toivottavasti meininki on yhtä kova kuin viime vuonna.

Jotta kellekään ei jäisi epäselväksi, että kotimaisen metelimusiikin saralla oikeastikin tapahtuu jotain, takaamme, ettei yksikään viime vuonna esiintyneistä yhtyeistä/akteista esiinny tänä vuonna. Nytkin jäi muutama toive toteutumatta, vaikka kokonaisuudesta tulikin jälleen kerran sopivan epämääräinen ja vaihteleva. Uskaltaisin jopa väittää, että viime vuoden line-upista on otettu muutama askel eteenpäin. Tälläkin kertaa sukellamme syvälle musiikin ääri-ilmentymien maailmaan ja etsimme vaihtoehtorockin, kokeellisen musiikin, freen ja avantgarden sumuista ja häilyvää taitoskohtaa. Luvassa on tietenkin kovaäänistä surinarockia, mutta sen ohessa myös puoliakateemista nykymusiikkia, noisea, vapaaimprovisaatiota, performanssia ja spoken wordia.

Tulehan. Anna musiikin räjäyttää tajuntasi.
Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille!

---------------------------------------

Ke 17.7.2013
Juontaa Apostol Salonen

DWNSTRS - Harva yhtye erään porilaisen kulttiyhtyeen ohella on onnistunut pitämään yhtä levotonta luovuuden ilmentymää yllä. Kitaristinvaihdoksen jälkeen post-punkin, junnaavien komppien ja metelirockin pariin eksynyt helsinkiläisyhtye on ehtinyt kolmen-neljän pitkäsoiton ohella soittamaan erikoiskeikkoja ja aiheuttamaan muutakin hämminkiä. Kuulopuheiden mukaan kalasatamassa on luvassa taas jotain ihan muuta.

Melmac - Melmac on neljän hyvinkin erilaisista yhteyksistä tutun muusikon muodostama kvartetti. Aiemmin Bananas-nimellä esiintynyt vinoa taidepunkkia esittävän pumpun piti esiintyä jo viime vuonna, mutta joutui perumaan sairastapauksen vuoksi. Sitä suuremmalla syyllä kannattaa raahautua Ketä Kiinnostaa-festeille tänäkin vuonna.

ÖÖÖÖÖ - Tuomas Palosen luotsaama semiakateemista nykymusiikkia esittävä orkesteri on ehtinyt viimeisen vuoden aikana käydä kiertueella ja säestää Ylioppilasteatterin L.A.-näytelmää. ÖÖÖÖÖ:n musiikissa yhdistyy New Yorkin klassisten nykysäveltäjien kuten Terry Rileyn, Steve Reichin tai Glenn Brancan minimalismi ja iloiset polyrytmit. Vaihteleva kokoonpano koostuu Helsingin aktiivisista underground-muusikoista.

Lauri Hyvärinen - Verilöylyssä, Neue Haas Groteskissa sekä Horst Quartetissa aikansa kitaroinut Hyvärinen on viimeisen vuoden aikana osoittautunut Helsinkiläisen vapaan improvisaation kentän lipunkantajaksi ja puolestapuhujaksi. Innokkaana kollaboroijana ja tapahtumajärjestäjänä tunnettu Hyvärinen on ehtinyt viimeisen vuoden aikana esiintyä erinäisissä kokoonpanoissa, joista viimeisin on Jone Takamäen luotsaama MA-A Trio. Hyvärinen esiintyy tämän vuoden Ketä Kiinnostaa-festeillä harvinaisesti soolona.

Fate Vs Free Willy - Jozik Recordsin ahkerikot Dmitri ja Sasha ovat ehtineet pyöriä paikallisissa kuvioissa pitkään sekä esiintyjinä (mm. Kakaokamkami ja Banana Pill) että tapahtumien järjestäjinä. Heidän uusi trio-kokoonpanonsa on tervetullut lisäys alati kasvavaan atonaalista ja primitiivistä surinarokkia soittavaan katraaseen.

-----------------------------------------------

To. 18.7.
Juontaa Jenni

Gloss Varnish - Gloss Varnish on nuorten helsinkiläisjamppojen muodostama trio, jonka kenkiintuijotteluvalli peittää alleen liudan romanttisia poppibiisejä.

Patrik Pakokauhu - Patrik Pakokauhu on ehtinyt ihastuttaa ja vihastuttaa yleisöä kuulaalla avantgardefolkillaan ja ennen kaikkea hämmentävillä ja vaivaannuttavilla, vapaasti assosioivilla sanoituksillaan. Viime aikoina kokoonpanoksi kasvanut show tuskin jättää marginaalimusiikin ystäviä kylmäksi.

LARIAM - Lariam on romuperkussionisti Pentti Dassumin ja saksofonisti Taneli Viitahuhdan duo. Suomen undergroundissa 90-luvulta lähtien toiminut Dassum tunnetaan viime aikoina etenkin noiseprojektinsa Umpion tiimoilta, minkä ohella hänet myös tunnetaan innokkaana kollaboroijana. Taneli Viitahuhta on soittanut saksofonia mm. Boris Morganassa ja luotsannut viime vuosina Horst Quartetia. Viitahuhdan fonisoundi on häiriöäänien ja epäkonventionaalisten tekniikoiden riemujuhlaa. Duon innokkaan vastaanoton saanut ensiesiintyminen kuultiin viime vuonna Lauri Hyvärisen järjestämän kvartettikiertueen (Belorukov, Dassum, Hyvärinen, Tiheäsalo) avausiltamissa.

Satama - Helsingissä toimiva Satama yhdistelee neljän hyvin erilaiset taustat omaavan muusikon mieltymyksiä yhdeksi 90-lukulaisen indierockin eri virtauksiin viittaavaksi keitokseksi. Kuulaaseen indierockiin yhdistyy aimo annos meteliä, maanisuutta ja kitaroiden säröistä surinaa.

Kansakunnan Ylpeys - Oulusta on viime vuosina ponnistanut useampi laadukas mölyorkesteri. Sikäläisistä hardcorepiireistä alkunsa saanut Kansakunnan Ylpeys jatkaa Suomen kovaäänisen kitararockin kehdon perinnettä antoisin tuloksin. Yhtyettä on ehditty verratta mm. The Falliin. Yhtyeen Oulun esitystä Can Can Headsin lämmittelijänä on ehditty ylistää maasta taivaisiin itse Cannareiden jäsenistön toimesta, joten luvassa on hyvin todennäköisesti huimaa räimettä.