Oranssin kulttuurikeskus aukeaa nyt!

 

Tiedote 20.08.2014

Julkaisuvapaa heti

Oranssin kulttuurikeskus aukeaa nyt!

Suvilahden kulttuurikeskittymä saa lisää eloa kun Oranssi ry:n uusi kulttuurikeskus aukeaa yleisölle vanhalla voimala-alueella rakennuksessa 11. Toiminta lähtee käyntiin välittömästi.

Kulttuurikeskus tarjoaa etenkin ruohonjuuritasolla toimiville nuorten ryhmille, -yhdistyksille ja yksittäisille henkilöille mahdollisuuden järjestää kulttuuritoimintaa vaivattomasti. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja ikärajattomia. Uusi kulttuurikeskus ja sitä myötä omaehtoiset epäkaupalliset tapahtumat tulevat rikastuttamaan Helsingin kulttuuritarjontaa merkittävästi.

Oranssin kulttuurikeskus on vuodesta 2010 talkoohengessä kunnostettu rakennus, josta otetaan nyt käyttöön ensimmäinen kerros. Tulevien toimijoiden käytössä ovat studionäyttämö (64m2), klubisali (180m2) sekä pieni keittiö. Oranssin tilojen kunnostus on osallistanut ja työllistänyt lukuisia nuoria, joten tilat ovat muovautuneet heidän haluamaansa suuntaan. Hanketta ja toimintaa ovat rahoittaneet Raha-automaattiyhdistys, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Helsingin nuorisoasiainkeskus.

Oranssi ry on vuonna 1990 perustettu nuorten kansalaisjärjestö, joka vaalii tee-se-itse –henkistä kulttuuritoimintaa. Oranssin edellinen Herttoniemessä sijainnut kulttuurikeskus suljettiin vuonna 2007. Järjestö on tarjonnut evakon aikana ikärajatonta, päihteetöntä ja kaikille avointa toimintaa puistoissa, toreilla sekä Kalasataman Konttiaukiolla.

Mikäli sinulla on toimintaa, jota haluat järjestää Oranssin tiloissa, ota yhteyttä aino(at)oranssi.net tai klubi(at)oranssi.net. Liitä mukaan lyhyt ja ytimekäs esittely toiminnastasi ja tekijöistä (kuka olet, mitä haluat tehdä, mikä on kohderyhmä, mitä tarvitset). Näiden perusteella otamme sitten sinuun yhteyttä ja katsomme, miten saamme homman toimimaan!

Lisätietoja antaa:

Aino Toiviainen-Koskinen, Toiminnanjohtaja Oranssi ry

050-3785081, aino(at)oranssi.net

www.oranssi.net